Miquel de Boera.

Miquel de Boera, nascut a Sant Feliu de Guíxols en algun moment del segle XV, que va participar entre 1510-1511 en les campanyes del nord d’Àfrica, al servei del virrei de Nàpols, Ramon Folc de Cardona-Anglesola, concretament, en les preses de Trípoli, Bugia i Mers el-Kebir, places totes elles dins dels límits assignats, des dels temps de Jaume II d’Aragó i Sanç IV de Castella, a la zona d’expansió catalana al nord d’Àfrica, però que, malgrat l’important i decisiva contribució de la marina i tropes catalanes, van ser concedides per Ferran I d’Aragó al bisbat de Toledo.

Va ser nomenat capità general de les galeres de les Espanyes i participà en la batalla de Ravenna (1512) contra els francesos. Durant el regnat de Carles V comandà les galeres d’Itàlia. El 1543 es destacà en la defensa del Rosselló contra la invasió francesa (Guerra d’Itàlia de 1542–46).

El seu sepulcre, amb la seva estàtua jacent, és a l’església de Santa Anna de Barcelona on fou portat l’any 2002 des del Museu Marítim de Barcelon, on restava des de 1947 en haver estat cedida per a una exposició temporal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s